victoriav.blogg.no

Frykten for å bli gammel

  • 21.09.2016 - 16:55

Det var sykt gøy å bli 18, det å endelig kunne drikke og kjøpe alkohol, kunne stemme i valg og mulighet til å få førerkort. Det var enda morsommere å bli 20, for da ble jeg ikke nektet adgang på de kule utestedene lenger. Fake leg var aldri min greie. Nå derimot, er det ikke like gøy å bli eldre lenger...

Man får hele tiden påminnelser om at det å være ung er best, alle moteblader og reklamer fokuserer på klær, sminke og hår som skal få kvinner til å se ung ut igjen. Det å være ung blir jo assosiert med å være frisk, sprek, rynkefri, fast i formene og alt mulig positivt, så det er kanskje ikke så rart at det er så stort fokus på det. Før følte jeg aldri på den frykten for å bli gammel, jeg bare levde og ble eldre og det var greit.

18-årsfeiring i rosa og mammas brudetiara ♥
 

Jeg har en venninne som mener at livet er "over" når man fyller 25, for da begynner alt å henge på kroppen. Tenk så ungt 25 fortsatt er! Så har vi de mennene som er med og støtter tankegangen om at kvinner mister relevans med alderen. "Menn eldes bedre og kan dessuten få barn hele livet, kvinner blir bare dvaske". Jeg skulle ønske det ikke var så stort fokus på alder hele tiden, det er bare slitsomt og dessuten ikke noe man kan gjøre noe med uansett. 

Livet er ikke over før det er over. Mange unge mener at livet er "over" når man blir for eksempel 40 eller 50, men det er en så idiotisk tankegang. Man tilpasser seg alt hele tiden, og ting går så gradvis at man ikke plutselig våkner en dag og tenker: "Oi, nå er jeg 50, nå er jeg gammel og livet mitt er over, kanskje på tide å legge meg ned og dø?" Selv om noen får midtlivskriser, da, men det får være en annen sak. Man kommer ikke til å tenke på samme måte som da man var 20. 

Jeg vil iallfall prøve å la være å bli påvirket av alle andres tanker om det å bli eldre. Og til alle andre som bekymrer seg: Slapp av. Livet er ikke over før det er over - altså et par meter under jorda. 

Har noen av dere tenkt over dette noen gang?

lisarorvik

21.09.2016 kl.17:11

Så enig med deg :)

Victoria

21.09.2016 kl.18:27

lisarorvik: <3

Henriette Celin

21.09.2016 kl.17:56

Uff, har selv tenkt på det ja. Hvordan media og mange snakker om det å bli gammel som noe dumt og at det er så mye fokus på det å være ung lengst mulig, og ha den og den kremen og operasjonen for å holde seg ung. Fysj, sier jeg bare. Jeg liker ikke helt at tallet blir større når jeg har bursdag, men det å bli eldre og få flere år med de jeg er glad i er jeg takknemlig for. Livet er jo ikke over før det er over som du sier. Når man dør.

Liker ikke å fokusere eller bruke mye tid på å tenke på alder heller, man er den alderen man er, og man vokser og eldes. Sånn er livet, og man burde bare godta det (:

Victoria

21.09.2016 kl.18:28

Henriette Celin: Ja, ikke sant! Det var gode ord du skrev der om at det betyr at man har fått enda flere år sammen med de man er glad i :) Og nei, man kan ikke fokusere så mye på det, alle eldes og det er bare noe som skjer :)

Henriette Celin

21.09.2016 kl.18:30

SV: Ja, er jo sant. Og det er bare en gang sånn at man eldes ja (:

Benedicte Arntzen

21.09.2016 kl.20:48

veldig bra skrevet <3
Victoria

VelkommenHei og velkommen til min blogg! Jeg heter Victoria, er 24 år og er fra Oslo. Jeg har en bachelorgrad i HR og Personalledelse og en mastergrad i Ledelse og Organisasjonspsykologi.

Jeg begynte å blogge i 2008 og blogget med stor lidenskap i mange år, før andre interesser tok over (for ikke å snakke om studier!) Nå blogger jeg litt av og til når jeg kjenner savnet.

kontakt: victoriablogg@outlook.com

instagram: victoriaven

Blogg.no reklame

Follow
Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits