victoriav.blogg.no

Anbefaling av bokserie

  • 04.01.2016 - 18:44

Jeg har en anbefaling til dere som er interessert i like bra bøker som Hunger Games og Divergent - Uglies av Scott Westerfeld! Serien består av 4 bøker: Uglies, Pretties, Specials og Extras. Jeg falt så hardt for denne serien!

HandlingenTally lever i et samfunn hvor alle blir operert til et bestemt skjønnhetsideal den dagen de fyller 16. Dette gleder de fleste seg til, for da kan de flytte til New Pretties Town og bare feste og være "totally bubbly!" Hvis alle er pene, så er det ingen som nyter ekstra fordeler i arbeidslivet eller politikken. Noen måneder før operasjonen blir Tally kjent med en annen "ugly", en jente som heter Shay, og de har det supert sammen og knytter et spesielt bånd. Men rett før operasjonen får Shay kalde føtter, hun vil ikke bli en "pretty". Hun har nemlig hørt om en slags sivilisasjon langt vekk hvor "uglies" kan søke tilflukt. Tally nekter å bli med, så Shay drar uten henne. Myndighetene får vite dette og presser Tally til å dra etter Shay og ta henne med tilbake, ellers vil de la henne være en "ugly" for resten av livet. For at Tallys verste mareritt ikke skal gå i oppfyllelse, må hun begi seg ut på et livsfarlig oppdrag helt alene, og muligens svike både seg selv, Shay og et helt samfunn... 

Dette er bare starten på historien, og så bygger de neste bøkene på utfallet i Uglies. Kan ikke røpe for mye, men serien var iallfall helt annerledes enn det jeg hadde forestilt meg. Jeg virkelig elsket den og ville ikke at den skulle slutte! 

Egentlig vil jeg si at det er mest en trilogi hvor alt avsluttes i den tredje boken. Den fjerde boken er mer en ekstrahistorie, fra en annen persons synspunkt, men i samme univers. Jeg digget virkelig den siste boken også - selv om jeg fikk litt hjertesorg over at vi ikke skulle følge Tally lenger. Kanskje greit å være klar over dette! Anyway, jeg likte denne minst like godt som Divergent, og kanskje til og med Hunger Games også. Det blir vanskelig å finne en serie som kan slå Uglies for meg nå...

Godt nyttår!

  • 02.01.2016 - 21:03

Godt nyttår, folkens! Håper alle hadde en super nyttårsfeiring, det hadde jeg! Følte juleferien gikk vanvittig fort, og plutselig var det 2016. Jeg har ikke engang tenkt på nyttårsforsetter! Vet at mange synes at nyttårsforsetter er veldig teit og at man aldri klarer å holde dem uansett, men jeg synes det er fint å sette seg mål og stadig prøve å forbedre seg på de områdene man er misfornøyd. Jeg kommer nok på noe!

Nyttårsantrekket - kjole fra Nelly

Og så har jeg to bilder fra vorset hos meg. Det var veldig koselig! 


Malene og Lisbeth ♥♥

Ferien min er ennå ikke over, for i morgen drar jeg til Gran Canaria med familien! Når alle andre starter på jobb og skole tar vi oss ferie, haha. Det er bare en uke, og jeg går heldigvis (?) glipp av kun én forelesning! Det blir sykt digg med sol og varme nå. Vi blogges!

 

Victoria

VelkommenHei og velkommen til min blogg! Jeg heter Victoria, er 24 år og er fra Oslo. Jeg har en bachelorgrad i HR og Personalledelse og en mastergrad i Ledelse og Organisasjonspsykologi.

Jeg begynte å blogge i 2008 og blogget med stor lidenskap i mange år, før andre interesser tok over (for ikke å snakke om studier!) Nå blogger jeg litt av og til når jeg kjenner savnet.

kontakt: victoriablogg@outlook.com

instagram: victoriaven

Blogg.no reklame

Follow
Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits