victoriav.blogg.no

VLOG: En dag med meg

  • 31.05.2016 - 16:17

Det ble en litt spontan videoblogg forrige fredag, dagen da jeg hadde min siste eksamen. Jeg hadde helt glemt hvor mye jeg liker å filme, sette sammen videoklipp, redigere og hele den prosessen der! Rett og slett være kreativ! Så jeg kommer nok til å fortsette med å lage videoer, må bare tenke ut noen gode ideer. Anyway, her er den!

1. året av master i boks

  • 31.05.2016 - 01:16

Nå har jeg fullført (og overlevd) det første året av mastergraden min! Jeg kan nesten ikke tro det, for det har gått så vanvittig fort, men det har likevel gått SÅ sakte. Litt klisjé beskrivelse, antar jeg. Det har vært mange tunge stunder, men nå som jeg har kommet gjennom det er det litt sånn: "Woah. Det gikk jo bra!" Så nå har jeg altså ferie, og det er en veldig rar følelse. Det har vel egentlig ikke sunket inn ennå. Det føles som jeg konstant har glemt noe - glemt å lese til eksamen eller noe. Men det har jeg ikke. ÅH DET ER SÅ DEILIG! Jeg kan gjøre hva jeg vil! Så da blir det å se 10 episoder av White Collar på rappen, haha. Har nylig oppdaget den serien, skjønner du. Eller, det var vennen min, René, som anbefalte den. Den samme vennen som anbefalte meg å kjøpe Chromecast, which I did - og livet mitt har aldri vært bedre! Så hvis jeg ikke kommer ut av huset mitt i sommer vet jeg hvem jeg skal skylde på. Neida, jeg skal prøve å få så mye ut av sommeren min som jeg bare kan! 

Foreløpig vet jeg at jeg skal:

♥ Besøke Nora i Tromsø 9-12. juni
♥ Mallorca med mamma 17-24. juni
♥ Være på hytta på Hvaler og hytta i Solør, som alltid! 


Det blir så bra! Hva slags planer har dere for sommeren?

Gratulerer med dagen!

  • 17.05.2016 - 22:50

Gratulerer med dagen alle sammen! Det har vært strålende vær, jeg har hatt bunaden på, vært på champagnefrokost, sett på toget i byen og vært en tur på Christian Radich - kort fortalt! Dagen har vært utrolig fin, selv om jeg nå er dødssliten. Men det må man bare forvente på 17. mai, haha. Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder fra dagen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nora, meg, Yujin, Malene og Embla

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nora og Oda 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Yay, fikk noen fremmede til å ta bilde av hele gjengen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Og OVN, da. Alltid OVN. ♥

 

Takk for en herlig dag, folkens!

Throwback to last summer

  • 16.05.2016 - 12:53

Sommeren i fjor var så utrolig fin! Kanskje den fineste på lenge, når jeg tenker meg om. Jeg og en gjeng venninner var blant annet en uke på hytta mi på Hvaler, og det var så utrolig koselig! Bare full avslapning, styre med ting selv, god mat og god stemning. Skulle ønske vi kunne gjøre det samme i år, men flere skal jobbe, noen bor ikke hjemme lenger og så videre. Jaja, kanskje neste år? 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeg gleder meg skikkelig til sommerferien! Håper på å lage mange fine, nye minner, og dokumentere det med kameraet! Det er så fint å ha mange bilder å mimre til. Man husker så mye mer, får helt spesielle følelser og bare lengter tilbake i mye større grad. Det må bli sommerforsettet mitt: huske å ta MANGE bilder!

Ett steg nærmere ferie

  • 11.05.2016 - 15:10

Nå er jeg ferdig med enda en eksamen! Det var en 48-timers med to andre i klassen, Xudong og Linh. Siden de er fra henholdsvis Kina og Vietnam, snakker vi kun engelsk sammen, noe som er veldig bra trening! Vi skriver jo alt på engelsk til vanlig, men snakke engelsk gjør jeg sjelden. Vi hadde et veldig bra samarbeid og ble ferdig og leverte i går, selv om fristen var kl. 12 i dag. DEILIG.

Dagen i dag går kun til morsomme ting! Litt Netflix, litt kose seg i sola, gaming på kvelden. Tenkte å lage noen digge pizzasnurrer også. I morgen må jeg begynne å lese til de neste eksamenene, så skal nyte dagen i dag. Snakkes!

I was made for sunny days

  • 08.05.2016 - 14:44

Nå nærmer langhelgen vår på hytta seg slutten, og vi har hatt noen supre soldager her i Solør! Det er alltid litt kaldere her enn i Oslo, så var litt bekymret for at vi faktisk reiste fra varmen, men det har vært meget deilig her også, altså! I går var vi jo i konfirmasjon med masse god mat og kaker, noe som var veldig hyggelig! (Siden jeg lever for å spise, og ikke kun spiser for å leve...) Alt i alt har tiden gått supertfort! 

Penny har kost seg veldig mye her siden hun kan løpe litt fritt! Vi har også en innhegning til henne, siden hun fort blir overmodig og stikker av. I stad hadde pappa besøk av en nabo som kom på sykkel, og da han dro igjen satte Penny etter han! Jeg så den komme, men reagerte bare ikke fort nok. Så jeg ropte og ropte, og plutselig var hun ute av syne. Satte en liten støkk i meg, men like etter kom hun løpende tilbake! Kjempefornøyd, og pustende og pesende, haha.

"Du må ikke finne på å skremme meg sånn!"I morgen er det tilbake til "virkeligheten" med eksamen. Det er en hjemmeeksamen i gruppe (wtf BI?) så da er det intensiv jobbing med mine to partnere i 2 dager før levering kl. 12 på onsdag. Wish me luck!
 

Hva har dere gjort i helgen?

Sommerplaner

  • 06.05.2016 - 15:53

Sommeren nærmer seg med stormskritt! Nå har jo endelig været begynt å ta seg opp igjen også. Var litt bekymret en periode for at vi hadde gått rett fra vår til høst, og hoppet over sommeren. Huff! Denne langhelgen tilbringer jeg på hytta i Solør, for vi skal i en konfirmasjon i morgen. Gleder meg vanvittig mye til all maten, haha! SK2016, anyone? Nei, altfor slitsomt å tenke på - selv om jeg prøver å trene så mye jeg kan mellom eksamenslesingen! Det hadde vært så fint å komme inn i mange av de vakre sommerkjolene mine som jeg kjøpte da jeg veide bittelitt mindre. Let's hope!

Jeg håper at jeg kan få en sommerjobb sånn at jeg kan tjene litt penger i sommer, men det ser dårlig ut. Ellers skal jeg en tur til Tromsø i starten av juni for å besøke bestevenninnen min, Nora. Jeg har vært der én gang tidligere, men da var det vinter og kaldt. Men jeg fikk se nordlyset da, det var fantastisk! Senere i juni skal jeg en tur til Mallorca med mamma. Skikkelig jentetur. Det blir full avslapning med strand og bøker (IKKE pensum...), og forhåpentligvis litt shopping! Men men, først skal 3 eksamener til bestås (med glans). Håper bare tiden frem til da går kjempefort :-)

Hva skal dere i sommer?

Feiring av Ida

  • 05.05.2016 - 17:35

Natt til 1. mai feiret jeg og en god gjeng bursdagen til kjære Ida. Det var vanvittig god stemning på vorset, og det var disket opp med mye god fingermat. Lengter tilbake, haha! Deretter ble nesten alle med til byen, på Nox. Byen blir jo sjelden like bra som vorset, men det var god stemning der også! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vakre bursdagsbarnet, Ida ♥

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Emilie, Ida, Synne og meg
 

Motivasjon til eksamen

  • 04.05.2016 - 11:33

Selv om man studerer noe man er interessert i, er det ikke alltid like lett å motivere seg til å lese til eksamen. Stoffet kan virke så tungt og fælt, og alt annet enn eksamenslesing blir fristende. Jeg synes at Studenttorget har mange gode artikler om blant annet motivasjon som er verdt å lese, men jeg savnet mer "originale" tips. Derfor skrev jeg de like godt selv! 

Sett timer på mobilen
Det kan være tungt å komme gjennom hundrevis av sider i pensumboken, og det er lett å ta litt for mange pauser. En teknikk jeg bruker er å sette på nedtelling på mobilen i for eksempel 25 min, 45 min eller 1 time, og så leser jeg non stop i dette tidsrommet. Da skal alt av distraksjoner være lagt bort, så her må man være streng med seg selv. Kun lese helt til mobilen ringer. Deretter er det pause hvor du kan gjøre hva du vil til neste økt. Hvor lange økter du har og hvor lange pauser du tar mellom, avhenger helt av hvor mye stoff du må komme gjennom, og ikke minst hvor mye du tror at du greier. Det skal være oppnåelig. Det viktigste er selvfølgelig at du bruker tiden godt og ikke bare venter på at lidelsen skal ta slutt.

Visualiser
Forestill deg at du sitter i eksamenslokalet på eksamensdagen og skal skrive ned all kunnskapen din. Problemet er bare at du ikke har lest, fordi det var mye morsommere å sitte på Jodel i to uker (eller hva du nå kastet bort tiden din på).  Alle rundt deg skribler ned på papiret i en rasende fart, og du aner ikke hvor du skal begynne engang! Panikken stiger... Huff, dette er ingen god følelse. Men nå som vi har prøvd å forestille oss hvordan det blir når vi ikke har lest nok, har vi kanskje mer motivasjon til å gjøre noe med det, nå mens vi ennå har tid. Denne teknikken funker nok ikke for alle, men jeg trenger iallfall å "skremmes" litt til å sette inn ekstragiret. Måtte ta opp faget igjen...
Hvis det er et fag du MÅ igjennom er det like greit å bli ferdig med det første gangen, og slippe å ta opp faget senere. Hvis faget ikke er morsomt nå kan jeg love deg at det ikke blir morsommere neste år! På privatskoler koster det i tillegg flere tusen å ta opp faget igjen, det kan jo være motivasjon i seg selv. Én ting er om man har gjort sitt beste og likevel ikke får bra nok karakter, og da er det er helt greit å ta opp faget igjen, men bare ikke la grunnen til at du må ta opp faget være at du var for LAT, at du ikke ORKET eller at du kastet bort tid på sosiale medier. 

Ferie med god samvittighet
Tenk at når alt dette over, så har du lyst til å sitte igjen med en følelse av at du har gjort nok, at du er fornøyd og kan ta ferie med god samvittighet. Stresset og slitet varer ikke for alltid! Det er bare denne perioden her som føles veldig lang og kjedelig, men tenk så deilig det blir med ferie når du vet at du har gjort ditt beste!

Konkurransemenneske?
Hvis du motiveres av å konkurrere mot andre, kan du bruke dette til din fordel i eksamensperioden. Bare forestill deg alle medstudentene dine du har lyst til å gjøre det bedre enn. Kanskje du til og med har en "rival" (eller en bestevenn) du bare er nødt til å slå? Tenk: "Jeg skal være mye flinkere enn X!" Noen vil kanskje si at dette ikke er en sunn form for motivasjon, but hey, whatever floats your boat to that A! 

Slutt å kaste bort tiden!
Tiden du bruker på å utsette noe du gruer deg til er mye mer bortkastet enn å faktisk gjøre det. Ofte føles faktisk utsettingen mye verre enn å gjøre den kjedelige tingen. Så gjør det NÅ: ofte blir "senere" til "for sent".

Skriv din egen liste med motivasjon
Skriv ned alt du selv kan bruke som motivasjon til å lese. Dette gjør at du reflekterer mer over hvor motivasjonen din kommer fra eller kan tvinges fra, og plutselig kan du ikke hive deg rundt fort nok for å starte lesingen. Min liste består av blant annet tingene over, ting jeg "skremmer" meg selv med, men også ting som at jeg vil ha gode karakterer (selvfølgelig), kunne si til andre at jeg gjorde det bra, at jeg er nærmere å fullføre mastergraden min og mer. Den listen du skriver må være personlig slik at den taler til nettopp DEG.


Håper noen kan dra nytte av disse tipsene!

Som jeg har savnet shopping!

  • 03.05.2016 - 15:24

Hei dere! Jeg hadde en avtale med meg selv om å ikke shoppe før 1. mai, som jeg startet rundt 24. januar. Det var på en måte en ganske spontan shoppestopp, men en shoppestopp jeg virkelig trengte! Jeg elsker jo nettshopping, så til tider har det tatt litt av, og derfor var det på tide å ta en god pause. Endelig er ventetiden over! Må si at jeg har vært meget flink! Jeg må selvfølgelig prøve å ikke ta helt av igjen, da. Men i løpet av perioden fikk jeg spart opp ganske mye penger, så noe skal jeg unne meg! Tenkte å vise frem det jeg har bestilt de siste dagene:

Skoene og toppene er fra Zalando, og kjolen er fra ASOS. Gleder meg til jeg kan hente dette på posten! ♥
 

Victoria

VelkommenHei og velkommen til min blogg! Jeg heter Victoria, er 24 år og er fra Oslo. Jeg har en bachelorgrad i HR og Personalledelse og en mastergrad i Ledelse og Organisasjonspsykologi.

Jeg begynte å blogge i 2008 og blogget med stor lidenskap i mange år, før andre interesser tok over (for ikke å snakke om studier!) Nå blogger jeg litt av og til når jeg kjenner savnet.

kontakt: victoriablogg@outlook.com

instagram: victoriaven

Blogg.no reklame

Follow
Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits