victoriav.blogg.no

Jeg klarer ikke å tenke på noe annet

  • 23.09.2016 - 10:43

Det er sikkert mange av dere som har hørt på podkasten "Serial"? Eller ikke? Da er det på tide å høre den! Det er noen ting som bare virkelig treffer meg rett i hjertet, og jeg blir helt obsessed. Det skjedde her. Jeg har hørt på første sesong så utrolig mange ganger, det er helt sykt. Første gang jeg hørte det var i fjor høst, og med "Serial" på øret gikk turene med Penny vanvittig fort! Jeg tenker på det hele tiden, jeg er så avhengig...

Det er en reporter som snakker om en drapssak fra Baltimore, USA, hvor Adnan Syed i 2000 ble dømt til livstid for å ha drept ekskjæresten sin, Hae Min Lee. De var rundt 17-18 år da. Saken mot han var imidlertid ikke så veldig sterk, og det ble aldri 100% sikkert om det var han eller ikke. Nå har han sittet der i 16 år, og hevder fortsatt at han er uskyldig. I hver episode av podkasten går reporteren gjennom hver av elementene i saken mot Adnan Syed og prøver å gjøre alt litt klarere. Er han skyldig eller uskyldig?Det som gjør den så spennende er at man sitter og prøver å finne ut av sannheten selv også, etter hvert som man får alle puslespillbitene. Det er likevel en hel del brikker som mangler, det må sies. Hva jeg tror? Jeg tror vel egentlig at han er uskyldig, men det kan hende at Adnan er en psykopat og en vanvittig god løgner og skuespiller. Man begynner virkelig å like han gjennom telefonsamtalene til reporteren, og det kan jo farge synet. På en måte håper jeg at han er skyldig, for da har han ikke kastet bort 16 år i fengsel...


hahaha se på Penny <3
 

OG DERE? Han fikk i juni 2016 oppfylt kravet om EN NY RETTSAK! Det blir ny rettsak! Herregud, så spennende. Jeg vil vite sannheten, men den kommer kanskje aldri helt frem. Vi får se!

Hvor man kan høre: På iPhone er det veldig lett å bare laste ned "Serial" via Podkaster-appen. Man kan også høre på Youtube HER. (Husk å starte med første episode og gå kronologisk!)


Har noen av dere hørt på "Serial", og i så fall: uskyldig eller skyldig?

På tide å tenke på Halloween-kostyme

  • 14.09.2016 - 12:23

Jeg er en av de som virkelig elsker Halloween, for det er en helt gyldig grunn til å kle seg ut. Jeg kunne arrangert temafester hele året, jeg, om noen bare gadd å komme! Dessverre synes folk flest det er stress med mer enn bare Halloween - men det gidder de som oftest, noe som bringer meg tilbake til hvorfor Halloween er så bra. Man burde begynne å tenke på kostyme allerede nå, om man ikke vil stresse og ta på seg noe teit last minute.

Man rekker nok å bestille noe fra eBay, så her er mine forslag! Kanskje jeg skal gå for et av disse selv... 

Linker: 1920's kjole HER og hodepynt HER - piratantrekk HER - Glee-drakt HER & pompoms HER - Mario & Luigi HER

Siden jeg ikke har noen av disse selv (ennå), kan jeg ikke akkurat gå god for produktene - eBay er eBay og man vet aldri hva man får, men man må bare håpe på det beste. Prisene er iallfall ikke så verst! Forresten husk å bestille 2 stk av pom'ene, siden man kun kjøper en og en.


Flere som elsker Halloween og å kle seg ut? Noen som har tenkt på kostyme ennå?

Motivasjon til eksamen

  • 04.05.2016 - 11:33

Selv om man studerer noe man er interessert i, er det ikke alltid like lett å motivere seg til å lese til eksamen. Stoffet kan virke så tungt og fælt, og alt annet enn eksamenslesing blir fristende. Jeg synes at Studenttorget har mange gode artikler om blant annet motivasjon som er verdt å lese, men jeg savnet mer "originale" tips. Derfor skrev jeg de like godt selv! 

Sett timer på mobilen
Det kan være tungt å komme gjennom hundrevis av sider i pensumboken, og det er lett å ta litt for mange pauser. En teknikk jeg bruker er å sette på nedtelling på mobilen i for eksempel 25 min, 45 min eller 1 time, og så leser jeg non stop i dette tidsrommet. Da skal alt av distraksjoner være lagt bort, så her må man være streng med seg selv. Kun lese helt til mobilen ringer. Deretter er det pause hvor du kan gjøre hva du vil til neste økt. Hvor lange økter du har og hvor lange pauser du tar mellom, avhenger helt av hvor mye stoff du må komme gjennom, og ikke minst hvor mye du tror at du greier. Det skal være oppnåelig. Det viktigste er selvfølgelig at du bruker tiden godt og ikke bare venter på at lidelsen skal ta slutt.

Visualiser
Forestill deg at du sitter i eksamenslokalet på eksamensdagen og skal skrive ned all kunnskapen din. Problemet er bare at du ikke har lest, fordi det var mye morsommere å sitte på Jodel i to uker (eller hva du nå kastet bort tiden din på).  Alle rundt deg skribler ned på papiret i en rasende fart, og du aner ikke hvor du skal begynne engang! Panikken stiger... Huff, dette er ingen god følelse. Men nå som vi har prøvd å forestille oss hvordan det blir når vi ikke har lest nok, har vi kanskje mer motivasjon til å gjøre noe med det, nå mens vi ennå har tid. Denne teknikken funker nok ikke for alle, men jeg trenger iallfall å "skremmes" litt til å sette inn ekstragiret. Måtte ta opp faget igjen...
Hvis det er et fag du MÅ igjennom er det like greit å bli ferdig med det første gangen, og slippe å ta opp faget senere. Hvis faget ikke er morsomt nå kan jeg love deg at det ikke blir morsommere neste år! På privatskoler koster det i tillegg flere tusen å ta opp faget igjen, det kan jo være motivasjon i seg selv. Én ting er om man har gjort sitt beste og likevel ikke får bra nok karakter, og da er det er helt greit å ta opp faget igjen, men bare ikke la grunnen til at du må ta opp faget være at du var for LAT, at du ikke ORKET eller at du kastet bort tid på sosiale medier. 

Ferie med god samvittighet
Tenk at når alt dette over, så har du lyst til å sitte igjen med en følelse av at du har gjort nok, at du er fornøyd og kan ta ferie med god samvittighet. Stresset og slitet varer ikke for alltid! Det er bare denne perioden her som føles veldig lang og kjedelig, men tenk så deilig det blir med ferie når du vet at du har gjort ditt beste!

Konkurransemenneske?
Hvis du motiveres av å konkurrere mot andre, kan du bruke dette til din fordel i eksamensperioden. Bare forestill deg alle medstudentene dine du har lyst til å gjøre det bedre enn. Kanskje du til og med har en "rival" (eller en bestevenn) du bare er nødt til å slå? Tenk: "Jeg skal være mye flinkere enn X!" Noen vil kanskje si at dette ikke er en sunn form for motivasjon, but hey, whatever floats your boat to that A! 

Slutt å kaste bort tiden!
Tiden du bruker på å utsette noe du gruer deg til er mye mer bortkastet enn å faktisk gjøre det. Ofte føles faktisk utsettingen mye verre enn å gjøre den kjedelige tingen. Så gjør det NÅ: ofte blir "senere" til "for sent".

Skriv din egen liste med motivasjon
Skriv ned alt du selv kan bruke som motivasjon til å lese. Dette gjør at du reflekterer mer over hvor motivasjonen din kommer fra eller kan tvinges fra, og plutselig kan du ikke hive deg rundt fort nok for å starte lesingen. Min liste består av blant annet tingene over, ting jeg "skremmer" meg selv med, men også ting som at jeg vil ha gode karakterer (selvfølgelig), kunne si til andre at jeg gjorde det bra, at jeg er nærmere å fullføre mastergraden min og mer. Den listen du skriver må være personlig slik at den taler til nettopp DEG.


Håper noen kan dra nytte av disse tipsene!

Anbefaling av bokserie

  • 04.01.2016 - 18:44

Jeg har en anbefaling til dere som er interessert i like bra bøker som Hunger Games og Divergent - Uglies av Scott Westerfeld! Serien består av 4 bøker: Uglies, Pretties, Specials og Extras. Jeg falt så hardt for denne serien!

HandlingenTally lever i et samfunn hvor alle blir operert til et bestemt skjønnhetsideal den dagen de fyller 16. Dette gleder de fleste seg til, for da kan de flytte til New Pretties Town og bare feste og være "totally bubbly!" Hvis alle er pene, så er det ingen som nyter ekstra fordeler i arbeidslivet eller politikken. Noen måneder før operasjonen blir Tally kjent med en annen "ugly", en jente som heter Shay, og de har det supert sammen og knytter et spesielt bånd. Men rett før operasjonen får Shay kalde føtter, hun vil ikke bli en "pretty". Hun har nemlig hørt om en slags sivilisasjon langt vekk hvor "uglies" kan søke tilflukt. Tally nekter å bli med, så Shay drar uten henne. Myndighetene får vite dette og presser Tally til å dra etter Shay og ta henne med tilbake, ellers vil de la henne være en "ugly" for resten av livet. For at Tallys verste mareritt ikke skal gå i oppfyllelse, må hun begi seg ut på et livsfarlig oppdrag helt alene, og muligens svike både seg selv, Shay og et helt samfunn... 

Dette er bare starten på historien, og så bygger de neste bøkene på utfallet i Uglies. Kan ikke røpe for mye, men serien var iallfall helt annerledes enn det jeg hadde forestilt meg. Jeg virkelig elsket den og ville ikke at den skulle slutte! 

Egentlig vil jeg si at det er mest en trilogi hvor alt avsluttes i den tredje boken. Den fjerde boken er mer en ekstrahistorie, fra en annen persons synspunkt, men i samme univers. Jeg digget virkelig den siste boken også - selv om jeg fikk litt hjertesorg over at vi ikke skulle følge Tally lenger. Kanskje greit å være klar over dette! Anyway, jeg likte denne minst like godt som Divergent, og kanskje til og med Hunger Games også. Det blir vanskelig å finne en serie som kan slå Uglies for meg nå...

Julegavetips

  • 06.12.2015 - 14:25

Society6 er en side med utrolig mange fine ting! Jeg elsker å bestille ting derfra, og da går det for det meste i putetrekk og kopper. Hvem som helst kan søke om å bidra med ulike design, og så kan man bestille det i nesten hva som helst - klær, bilder på veggen, mobildeksel, puter, sengeteppe, reisekopper og mye mer. Man kan søke etter så vanvittig mange design - enten du liker blomster, makroner, Harry Potter, havet, abstrakt kunst eller hva det skal være, så er det garantert noen som har laget designet. Det er bare å søke, og så sitte og drømme seg bort i timesvis!

Jeg har selv koppen med marmormønster og den ved siden av med "wifi..." De er kjempefine! Det er ikke spesielt billig på siden der, men den er helt trygg og grei frakttid. Det kan ta opp til 2 uker, men den siste bestillingen min kom etter kun en uke - og dette er fra USA. Men tenkte det er et godt tips til venner eller familie man ikke helt vet hva man skal gi! 

Victoria

VelkommenHei og velkommen til min blogg! Jeg heter Victoria, er 24 år og er fra Oslo. Jeg har en bachelorgrad i HR og Personalledelse og en mastergrad i Ledelse og Organisasjonspsykologi.

Jeg begynte å blogge i 2008 og blogget med stor lidenskap i mange år, før andre interesser tok over (for ikke å snakke om studier!) Nå blogger jeg litt av og til når jeg kjenner savnet.

kontakt: victoriablogg@outlook.com

instagram: victoriaven

Blogg.no reklame

Follow
Follow

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits