Turen går til … CANNES!

Jeg har lenge hatt lyst til å ta en tur et sted før jeg får ny jobb, men det har ikke vært så lett å få det til å passe med andre. Heldigvis fikk jeg det til og drar nå med meg Sindre til Cannes! Vi lander i Nice, og så tar vi toget til Cannes, som tar rundt en halvtime. Det kunne egentlig like gjerne blitt Nice vi skulle bo i, men jeg har vært der før, så da blir det Cannes. Selv om det er mange år siden jeg har vært i Nice, og så var det med skoleklassen, så det ville uansett blitt en annerledes tur nå.

Så når dere leser dette er jeg allerede på vei (med mindre Norwegian plutselig har bestemt seg for å streike, huff), og vi lander i Nice rundt kl. 12.00. Tenker vi er på hotellet i Cannes rundt kl. 13.30-14.00. Wii, som jeg gleder meg!

Hvis dere synes disse bildene er litt randome, så er de det. Men jeg har helt glemt å vise dem! Dette er blomstene jeg fikk av jobben da jeg sluttet – var de ikke fine? Så det ble en liten photoshoot med de, haha.

Vi blir borte til tirsdag, så det er ikke sånn fryktelig lenge, men jeg tror likevel vi får nytt en fin liten ferie der. Har lest at det ikke er så mye å se og utforske i Cannes uansett, ikke på samme måte som med andre byer som for eksempel Roma iallfall. Men jeg har lagret flere steder i Google Maps jeg vil sjekke ut, og så kan det fort hende at vi tar en tur innom Monaco. Det er rundt 1 time og 20 minutter med toget, så det er absolutt gjennomførbart. Det hadde vært kult!

Uansett kan man alltids shoppe, chille på stranden (hvis været tillater det) og kose seg på restauranter med god mat og vin.

Litt usikker på om jeg får oppdatert dere derfra, men jeg skal prøve. For tiden har jeg bare en Chromebook som laptop, og jeg har fortsatt ikke helt knekt koden med å overføre/redigere bilder på den. Det er sannelig ikke lettvint!

Så ja, vi blogges plutselig!

JEG TRENGER AT DU TROR PÅ MEG

Vi må tro på oss selv, for tro kan flytte fjell.

Det finnes tusenvis av sitater og ordtak som beskriver hvor viktig det er å tro på seg selv. Det er det jo en grunn til, for vi er vel alle enige om at det er viktig? Likevel kan veien til motløshet være kort, og da føles det nesten like viktig at andre tror på oss slik at vi igjen kan få opp troen på oss selv.

For det meste har jeg troen på meg selv i tingene jeg gjør, eller iallfall at det kommer med tiden etter hvert som jeg forbedrer meg. For eksempel med YouTube, så har jeg for det meste følt at jeg mestrer det, at jeg har noe å komme med, at det kan ha en verdi for andre, at jeg er flink. Men hva hadde jeg vært uten den positive responsen?

Til tider kan YouTube være utrolig tungt – eller, det er vel mest mitt eget hode som gjør det tungt. Selve YouTube er ikke tungt, men hvis jeg merker at jeg mister troen på meg selv, det er da det virkelig blir tungt. Da kommer tankene: “Er det i det hele tatt noen som bryr seg om det jeg gjør?”, “hvorfor skulle noen gidde å se på mine videoer?” og “jeg blir aldri spesiell nok til å ha et stort publikum”.

Det er derfor også avgjørende at man har andre grunner til å drive med YouTube annet enn at flest mulig skal se på. Skapertrang, få utløp for kreativitet, elske å underholdende, det å elske å filme og redigere. Grunnen til å gjøre YouTube må være mer enn et ønske om å tjene penger og bli “kjendis”. Så når jeg tviler på meg selv, prøver jeg å fokusere på disse grunnene, mitt “hvorfor”, og ikke bli helt tapt i tallene.

Likevel må jeg si at det er meget motiverende å få hyggelige kommentarer fra seerne mine, spesielt på de tyngre dagene som kommer i blant. Det er som sagt viktig å tro på seg selv, men hvor mye lettere er det ikke å gjøre det når man merker at andre også har troen på deg? Uendelig mye lettere.

Her om dagen ble jeg tagget i en instagram-story av Heine Berntsen, slik at jeg ble gjort oppmerksom på at han hadde lagt ut en video på kanalen UpCloseTV, hvor han snakket om YouTubere man burde sjekke ut. Jeg ble altså nevnt i denne videoen, og det gjorde meg så glad! Det han sier om meg er kjempesøtt og hyggelig, så tusen takk. Se videoen her (han snakker om meg fra ca. 7:14 min):

HVA ER GREIA MED GOD PÅSK?

Det er en ting jeg virkelig ikke skjønner, og det er greia med å si “god påsk” istedenfor påskE. Hva skjedde med e’en? Det er så teit, haha. Ser folk bruke det spesielt på instagram og blogger. Tror kanskje det kommer fra svensk? Jaja… Nå er iallfall påsken over for denne gang, og for min del har den vært veldig rolig og avslappende.

Her er noen flere randome tanker jeg sitter med i dag:

  • Lurer på om blogging kommer til å dø ut fullstendig snart? Merker det er veldig rolig på blogg.no, og det er ikke akkurat mange sidevisninger man må ha per dag for å komme på topp 100. Er det en del av strategien til nye blogg.no, eller er det bare så lite interesse for blogger nå for tiden?

  • Jeg føler at jeg burde begynne å se flere dokumentarer, iallfall se programmer som kan lære meg noe. Med så mye “dritt-TV” og serier man har tilgjengelig i dag, gjør man seg selv stadig dummere og dummere ved kun å se på det. Det er i hvert fall sånn jeg føler det. Det er så mange hovedsteder i verden jeg kunne på rams før, men som jeg nå har glemt. Så kunne jeg alt av årstall og historiske begivenheter, om planeter og universet og alt mulig. Der skal det friskes opp!
  • Brynene mine er ikke noe jeg har gjort så mye med, sånn noen gang egentlig – jeg bare napper og fyller inn med litt farge når jeg sminker meg. Så begynte jeg å tenke på om andre egentlig synes at jeg har helt forferdelige bryn, uten at jeg vet det. De er langt fra instagram perfect, men tror ikke det er så mye jeg kan gjøre med de heller akkurat. Hmm.

  • Jeg har begynt å høre mer på podcast igjen, og nå har jeg virkelig begynt å like “Jentesnakk”. Det er med Pilotfrue og to venninner. Ble nysgjerrig på grunn av Pilotfrue, kjent profil og alt det der, men ble værende på grunn av venninnene, Kaja og Desiree. Synes alle tre er veldig søte, og vennskapet deres virker så fint og koselig. Så nå driver jeg og hører meg gjennom alle episodene og koser meg med det. De har meget behagelige stemmer, så det er nesten litt søvndyssende, haha.
  • Tror dere alle er vegetarianere i fremtiden? Eller så nært som det går? Det blir bare mer og mer populært å spise vegetar- eller veganmat, og nå har det blitt så mange bloggere og influencere som fremmer en slik livsstil. Det er jo ikke annet enn bra! Jeg prøver også å redusere kjøttspisingen, og lagde min første rett av tofu i påsken. Det ble faktisk veldig bra og motiverte meg til å prøve mer. Spennende!

For en merkelig luksus

Wow, det gode været bare fortsetter! Det er så herlig ute nå at jeg nesten tror at det har blitt sommer. Skikkelig deilig!

I går hadde jeg Oda og Nora på besøk, og som vanlig satt vi bare og skravlet og lo oss halvt i hjel. Både over det som er morsomt i livene våres, og det som er så trist at vi fortsatt bare må le (haha). Etter hvert dro Nora videre til en grilling, og Oda og jeg lagde middag og så på film. Det som både er litt merkelig og morsomt, er at vi ofte velger filmer vi har sett hundre ganger før. Vi har sett MANGE filmer sammen opp gjennom årene, og mange ulike også, men vi liker å se ting vi allerede har sett. Så vi endte opp med en klassiker: den første Pirates of the Caribbean-filmen.

Midt under filmen:

Meg: Oda? Hvor mange ganger har vi egentlig sett denne filmen sammen?
Oda: Ikke såå mange ganger?
Meg: Kanskje 3-4?
Oda: Ja, noe sånt.

  1. Veldig morsomt at Oda sin definisjon av “ikke så mange ganger” er 3-4. Og det er bare de gangene vi har sett den sammen, og ikke med andre eller alene. Haha!
  2. Det slo meg at herregud, for en merkelig luksus dette er: å ha venner, at vi har vært venner i så mange år, at vi har hatt så mye tid sammen til at vi i det hele tatt har hatt mulighet til å se én film 3-4 ganger (ikke spør oss om hvor mange ganger vi har sett Ringenes herre). Ikke tro at vi bare ser film sammen heller, for vi gjør mye annet også. Lover.

Det var kanskje en rar ting å føle takknemlighet over, men samtidig betyr det kanskje noe mer også. At vi har hatt et ganske fint liv så langt i trygge Norge. Jeg er så heldig som alltid har hatt venner, og sannsynligvis alltid kommer til å ha det også.

Det er en luksus.

Det fineste om våren

Hei folkens! Håper alle har en fin påske så langt og gjør ting dere kanskje ikke har tid til ellers. Det er vel kanskje ikke så lenge til påsken er over når jeg tenker meg om? Tror kanskje det er første gang i mitt liv at jeg ikke enten er i utlandet eller på hytta, bare rolig bypåske. Det er merkelig stille her, men også veldig deilig. Tror jeg trengte dette! Har masse tid til å henge med venninner, så det er stort sett det jeg har gjort de siste dagene.

Jeg elsker at det begynner å bli grønt ute! Får alltid skikkelig vårstemning når jeg ser dette:

Ååh, er det ikke fint? Gleder meg til alle trærne blomstrer, og spesielt til syrinen kommer.

Her om dagen (det var riktignok rett før påske) møtte jeg Peili for lunsj på Bambus Sushi. Den i Bjørvika, for den er rett ved jobben (eller gamlejobben nå). De har lunsjbuffet, noe som er fantastisk! Da kan man forsyne seg av akkurat det man ønsker til en fast pris.

Peili, min gamle kollega fra DNB <3

De har ikke bare sushi, men også annen asiatisk mat som en del av buffeten. Jeg virkelig elsker nudlene, det smaker nesten enda bedre enn sushien.

Og runde nummer to! Det var YUM.

I dag er planen å møte Nora, kanskje vi drar til sentrum og sitter ute et sted i sola eller noe. Det er iallfall kjempefint vær, og jeg er gira på å komme meg ut nå! Vi blogges.

Spreke i vårsola

Hei dere! Det er så utrolig deilig at det begynner å bli varmere i været nå, selv om jeg virkelig synes det er på høy tid å skru over til sommer snart. Nå ja, vi er jo bare i midten av april, men når mai kommer synes jeg det burde være VARMT.

For noen dager siden ringte Nora og spurte om jeg ville være med og gå tur i østmarka, noe jeg brått sa ja til. Har et ønske om å bli litt sprekere, og så var det jo så fint vær! Siden jeg var med Sindre ble han også med, så det ble en veldig koselig tur opp til Mariholtet-stua.

Meg og Nora <3

Nora hadde med kaffe til oss, og det var sykt godt! Kaffe er alltid godt, men alt smaker jo enda bedre ute i naturen.

Dette tok vi med selvutløser, noe som minnet oss skikkelig om gamledager. Man tar liksom ikke så mange bilder med selvutløser på den måten lenger, haha!

Luftet den glitrende rumpetasken min!

På turen hadde vi en lang samtale om hvor syk mobilbruken i dagens samfunn har blitt. Det er jo ikke uvanlig at man sitter og snakker med en person, og så plutselig tar den andre opp mobilen for å sjekke noe (uviktig), og ofte reagerer vi ikke på det engang. Men når man tenker over det, hvor frekt er det ikke at man bare tar opp mobilen og melder seg helt ut på den måten? Det er jo egentlig skikkelig respektløst, men det er ikke alltid jeg tenker over det, både når jeg gjør det selv eller den andre personen gjør det, for det har bare blitt så utrolig vanlig.

Det er noe veldig befriende med å ikke sjekke mobilen hele tiden, for eksempel det å la den være i et annet rom enn det man oppholder seg i, så det er noe jeg vil bli flinkere til. På jobb har jeg ofte latt mobilen ligge igjen på pulten når jeg går til lunsj, og det er veldig deilig å ha denne pausen hvor man ikke frenetisk sjekker apper eller trenger å snakke med noen andre enn de man spiser lunsj med.

Hva tenker dere om dette?

Full sirkel

I dag hadde jeg min siste arbeidsdag! Det er mange blandede følelser her. Det er trist at det ikke var stedet for meg, og jeg kommer til å savne flere ansikter, men samtidig er det jo også en befrielse. Nå kan det bare gå én vei herfra, og det er OPP!

Jeg er litt rar når det kommer til “ritualer” og alt det der, men jeg syntes det var veldig passende å ta på meg det samme som jeg hadde på meg min første arbeidsdag der. Det er ganske nøyaktig ett år siden. Genseren jeg hadde på er veldig fin, da!

April 2018, ung og håpefull og spent på hva som ventet…

 

April 2019, 1 år senere, en jente som tar med seg veldig mye lærdom og mange erfaringer videre, både på godt og vondt!

Jeg synes det virker som mye mer forskjell enn bare 1 år på disse bildene, eller er det bare noe jeg synes fordi det er meg selv? Det er ingen tvil om at jeg kler blondt hår best, etter min mening. Selv om det er mitt 100% naturlige hår jeg har på det første bildet (burde man ikke alltid kle sin naturlige hårfarge best?) Det er vel kanskje noen av dere som leser dette som kanskje er uenig med meg og mener det brune er finest på meg.

Så nå starter jeg offisielt påskeferie, som jeg skal nyyyte i Oslo med gode venninner <3

Ha en fortsatt fin påske dere også!

Trodde ALDRI jeg skulle se dette igjen

Hva synes dere om trenden med rumpetaske? Er det noe jeg aldri hadde trodd ville komme tilbake på moten, så er det rumpetasken. Var det egentlig trendy noen gang, selv i gamledager, eller var det bare noe man brukte fordi det var praktisk? Jeg husker mamma alltid brukte det i syden og på andre turer da jeg var liten, men tenkte vel ikke noe spesielt over det. Etter hvert ble det liksom vedtatt av alle at rumpetaske var ut og noe det mest harry man kunne bruke. Skikkelig harry var det. Så jeg ble rett og slett flabbergasted da jeg så at det hadde kommet tilbake, og at unge jenter og influencere faktisk bruker det på en ikke-ironisk måte. Haha!

Uansett, så liker jeg å prøve ut nye (eller gamle) trender fra tid til annen, så nå har jeg kjøpt meg min første rumpetaske jeg også. De er jo veldig praktiske! Det er flere ganger de siste årene at jeg har tenkt at det hadde vært praktisk å bruke på gåturer for å ta med mobil, kamera og slike ting, men så har det hatt så kraftig harrystempel at det bare ikke har føltes bra å bruke det. Det ville vært som å bruke grilldress og sokker i sandalene (som forøvrig har gjort comeback som trend i nyere tid også). Ikke har jeg hatt rumpetaske siden jeg var liten heller. Nå er tydeligvis tiden inne!

Det er jo en meget nyttig sak for å ha lett adgang til for eksempel kamera, som er viktig å kunne ta opp på kort varsel som blogger/YouTuber, haha. Jeg kjøpte en rumpetaske i gull og glitter, bare for å ta den heeelt ut. Men den var jo litt kul? Burde jeg bruke den sånn skrått over som tydeligvis er så populært (veldig rart når man tenker over det – hvor i all verden kom det fra?), eller på den vanlige måten rundt livet? Kan vel variere litt også, men hva synes dere?

Jeg var ute og luftet den her om dagen og må si at jeg likte det, til min store overraskelse. Nå vil jeg ha flere!

Zalando har veldig mange fine, og jeg har funnet ut at jeg liker best de som faktisk ser ut som vesker. Sånne pyntede og klassiske som under. Tenker kanskje jeg også skal ha en helt vanlig svart en til mer trening/turer, en litt mer sporty en.

Nr 1 svart HER | Nr 2 svart HER

Nr 3 svart HER | Nr 4 rød HER

Nr 5 rutete HER | Nr 6 rosa HER

 


Har du skaffet deg rumpetaske?