JEG TRENGER AT DU TROR PÅ MEG

Vi må tro på oss selv, for tro kan flytte fjell.

Det finnes tusenvis av sitater og ordtak som beskriver hvor viktig det er å tro på seg selv. Det er det jo en grunn til, for vi er vel alle enige om at det er viktig? Likevel kan veien til motløshet være kort, og da føles det nesten like viktig at andre tror på oss slik at vi igjen kan få opp troen på oss selv.

For det meste har jeg troen på meg selv i tingene jeg gjør, eller iallfall at det kommer med tiden etter hvert som jeg forbedrer meg. For eksempel med YouTube, så har jeg for det meste følt at jeg mestrer det, at jeg har noe å komme med, at det kan ha en verdi for andre, at jeg er flink. Men hva hadde jeg vært uten den positive responsen?

Til tider kan YouTube være utrolig tungt – eller, det er vel mest mitt eget hode som gjør det tungt. Selve YouTube er ikke tungt, men hvis jeg merker at jeg mister troen på meg selv, det er da det virkelig blir tungt. Da kommer tankene: “Er det i det hele tatt noen som bryr seg om det jeg gjør?”, “hvorfor skulle noen gidde å se på mine videoer?” og “jeg blir aldri spesiell nok til å ha et stort publikum”.

Det er derfor også avgjørende at man har andre grunner til å drive med YouTube annet enn at flest mulig skal se på. Skapertrang, få utløp for kreativitet, elske å underholdende, det å elske å filme og redigere. Grunnen til å gjøre YouTube må være mer enn et ønske om å tjene penger og bli “kjendis”. Så når jeg tviler på meg selv, prøver jeg å fokusere på disse grunnene, mitt “hvorfor”, og ikke bli helt tapt i tallene.

Likevel må jeg si at det er meget motiverende å få hyggelige kommentarer fra seerne mine, spesielt på de tyngre dagene som kommer i blant. Det er som sagt viktig å tro på seg selv, men hvor mye lettere er det ikke å gjøre det når man merker at andre også har troen på deg? Uendelig mye lettere.

Her om dagen ble jeg tagget i en instagram-story av Heine Berntsen, slik at jeg ble gjort oppmerksom på at han hadde lagt ut en video på kanalen UpCloseTV, hvor han snakket om YouTubere man burde sjekke ut. Jeg ble altså nevnt i denne videoen, og det gjorde meg så glad! Det han sier om meg er kjempesøtt og hyggelig, så tusen takk. Se videoen her (han snakker om meg fra ca. 7:14 min):

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg